Garra Rufa, Dokter Vis

De Garra rufa visjes komen oorspronkelijk uit Turkije, Syrië, Iran en Irak. In deze landen is de heilzame werking van de Garra Rufa visjes dan ook al heel lang bekend. De Garra Rufa vis zuigt de dode huidcellen en huidschilfers af van de opperhuid maar laat daarbij de onderliggende huid met rust. Tijdens het verwijderen van de dode huid scheiden de Garra Rufa vissen een enzym (Dithranol) af die een vitaliserende werking heeft op de onderliggende huid. De nieuwe huid die ontstaat, is sterker en gezonder dan voorheen.

Ze noemen de Garra Rufa visjes ook wel doktervisjes, knabbelvisjes of Dr. Fish visjes, maar eigenlijk voelt het zacht zuigen van de vis meer aan als sabbelen dan knabbelen. Deze Garra Rufa visjes hebben namelijk geen tanden. Het sabbelen van de Garra Rufa visjes voelt aan als een reflexologie-achtige massage waarbij de bloedsomloop wordt gestimuleerd, stress het lichaam verlaat en de klant zich volledig ontspant. De Garra Rufa visjes leven vooral van dode huidcellen, maar dienen ook twee keer per dag bijgevoerd te worden. Van alleen dode huidcellen kunnen ze niet leven.

De drie belangrijkste eigenschappen van de Garra Rufa visjes:

  • De Garra Rufa visjes verwijderen alle dode huidcellen
  • De micro-gepulste zuigkracht veroorzaakt een massage, stimuleert uw acupunctuurpunten en activeert uw bloedsomloop
  • De Garra Rufa visjes scheiden tijdens het “knabbelproces” een enzym af. De huid die ontstaat is sterker en gezonder dan voorheen. De visjes hebben een regenererende werking op huidaandoeningen als psoriasis, eczeem en eelt.

Voeten weetjes

Wist je dat...
  • Gebruik op de dag dat u komt geen body lotion en handcreme's en dergelijke, anders bestaat de kans dat de vissen u mijden.
  • Indien u open wondjes aan handen of voeten heeft of schimmelnagels, kunt u geen gebruik maken van onze Fish-spas.
Kortom: Het is dus zeer belangrijk om ook je voeten eens lekker te verwennen.


an image

an image

an image